Forskellen på backup og disaster recovery

Disaster Recovery – også kaldt D/R – er en backup type, som tager backup af hele serveren i datacentret, således at hele serveren kan gendannes 1-til-1. D/R benyttes i tilfælde af, en server er påvirket så meget, at den ikke står til at redde.
Derimod benyttes Backup som navnet antyder, til at sikkerhedskopiere hele drev, mapper, filer eller mails (mailbokse) mm.
Hvis en fil, mappe eller mail bliver slettet af f.eks. en bruger, kan denne ene eller flere gendannes hurtigt og nemt, uden at skulle gendanne hele serveren; som er situationen ved D/R.

Disaster Recovery

I C-SOLUTIONs to datacentre, benyttes der forskellige Disaster Recovery modeller på alle servere, som ikke kan fravælges.
I datacenter 1, benyttes en Disaster Recovery model, der tager D/R én gang i døgnet, som gemmes i 30 dage. Hvor der i datacenter 2 benyttes en Disaster Recovery model, hvor der tages D/R hver anden time, som gemmes i 2 døgn og herefter gemmes Kl. 00:00 Disaster Recovery i 28 dage, så den samlede D/R er 30 dage.
Begge steder gemmes Disaster Recovery i Geo-redundante lokationer, hvilket betyder, at D/R data i begge datacentre sendes til to yderligere datacentre som er minimum 50km væk fra produktions datacenters.