SD-WAN

SD-WAN er en sikker kommunikationskanal, der samler flere lokationer i et netværk – uanset geografiske lokation vælges den korteste og hurtigste vej til hjemmesider, VPN og MPLS. Kort sagt kan man sige, at SD-WAN er en Schweizerkniv når det gælder hastighed, oppetid og stabilitet.


Det bliver af mange kaldt fremtidens netværk, og her kan du læse mere om fordele og mulighederne.


Du er velkommen til at kontakte os for en uforpligtende snak om dit projekt.

Hvad er SD-WAN?

Hvad er SD-WAN?

SD-WAN er en forkortelse for Software Defined Wide Area Network – altså et softwaredefineret netværk i et bredt område, som i daglig tale hedder ”Internettet”. SD-WAN er både failover og redundans, men også en optimerings-funktion, der vælger den korteste vej fra dig til destinationen på nettet, såfremt der er mere end én ISP (Internet Service Provider).


WAN sikrer dig en hurtig og sikker kommunikationskanal mellem mennesker, der geografisk befinder sig langt fra hinanden.


SD-WAN er gammel vin på nye flasker – med easy open skruelåg, som tillader dig at have flere internetudbydere og kan på den måde sættes til at vælge den bedste vej fra dig og ud til forskellige services.
Det kunne for eksempel være en VPN (Virtual Private Network) eller en tunnel, hvor den hurtigste internetlinje automatisk benyttes, da de monitoreres af SD-WAN set-uppet hele tiden.


Et andet eksempel kan være, at man benytter Microsoft 365 og gerne vil have de hurtigste og bedste svartider til Microsoft 365, for at brugerne får den bedste oplevelse. Men samtidig vil man også gerne have de bedste svartider til Google.


Da internettet er ”The Wild West” kan internetleverandøren til de to forskellige services variere i hastighed fra time til time. Her går SD-WAN automatisk ind og vurderer og finder den bedste og korteste vej blandt internetleverandør 1, 2 og 3, så du hele tiden har den bedste og hurtigste svartid til dine forskellige services.


SD-WAN fungerer også særdeles godt med VPN og MPLS, hvor den hurtigste eller mest stabile vej kan vælges mellem eks. DataCenter, Branch og HQ.


Hvorfor vælge SD-WAN?
Software Defined Wide Area Network er en avanceret, sikker og økonomisk løsning.


Mange oplever, at SD-WAN gør deres færden på internettet hurtigere og mere smidig. En faktor, som mange virksomheder ikke regner med, er hvad det koster at have deres medarbejdere til at sidde og vente på en hjemmeside der loader eller svartiden fra Microsoft 365 eller Google. Her vil SD-WAN vælge den hurtigste vej og derved spare medarbejderne for ventetid.


Derudover vil SD-WAN også minimere tiden, medarbejderne ikke kan arbejde i tilfælde af, at ens ene internetleverandør har tekniske problemer. I tilfælde af tekniske problemer hos én internetleverandør, vil SD-WAN blot skifte over på den anden linje, uden at nogen bemærker det, og dermed undgår medarbejderne nedetid, hvor der ikke kan arbejdes.


En anden fordel ved at vælge SD-WAN er, at du nemt kan skalere løsningen efter behov, hvis du eksempelvis skal koble endnu en afdeling på dit netværk. Det er også nemt at højne hastigheden på dit internet, hvis du skulle få behov for det.


Kort sagt er SD-WAN en sikker og super fleksibel løsning til både større og mindre virksomheder, som enten er samlet under ét tag eller fordelt på forskellige geografiske lokationer.

Klar alt fra ét sted og spar tid

Klar alt fra ét sted og spar tid

Med SD-WAN kan du overvåge og optimere alle dine lokationer fra ét sted, så det ikke er noget, der skal klares på hver enkel lokation. Eksempelvis hos offentlige institutioner som skoler, hospitaler eller i mindre omfang hos kædebutikker eller en virksomheds forskellige afdelinger i ind- og udland.


Når alt bliver klaret fra et centralt sted, bliver der sparet tid på hver enkelt lokation, da der ikke skal bruges tid eller ressourcer på at installere, konfigurere og optimere.


Det betyder også, at du kan sikre, at alt bliver installeret og konfigureret korrekt og ensartet uanset afdeling og lokation.


De bedste leverandører på markedet
Du er sikret en god og stabil løsning, da de leverandører vi bruger, har nogle af landets bedste oppetider. Vi har indgået engrosaftaler med Flexfone, GlobalConnect, Cibicom og Norlys for at sikre konkurrencedygtige priser til dig.


Din løsning i vores hænder
Her hos C-SOLUTION arbejder IT-supportere og IT-arkitekter side om side i tæt samarbejde. Det betyder, at vi varetager din løsning fra opbygning og udrulning til løbende support, optimering og overvågning. Din løsning er i sikre og kyndige hænder hos os og du er garanteret adgang til et team, der altid er opdateret på din løsning – og på hvad der generelt rører sig på markedet i forhold til produkter, software og ikke mindst IT-sikkerhed.


Opbygning af din løsning
Din løsning bliver lavet på baggrund af grundige analyser og samtaler med dig, så vi ved præcis hvad dit behov er. Vi vægter skalerbare og holdbare løsninger højt, så du får en løsning, der kan følge med din virksomheds behov på sigt.


Du er velkommen til at kontakte os for en uforpligtende snak om dit projekt.

Kontakt

luk C-solution form
Spørgsmål?

Skriv direkte til os, så vender vi tilbage hurtigst muligt.

Du er også velkommen til at kontakte os på 76 500 600.