VPN / MPLS

VPN / MPLS

"VPN er en løsning, i stil med MPLS, som giver dig mulighed for at binde afdelinger sammen i et netværk, uden at skulle være afhængig af at have samme udbyder på alle lokationer. VPN-løsningen konfigureres i dine enkelte afdelingers firewalls og er derved mere fleksibel end MPLS".

Rasmus Nørgaard – CISO og Driftsansvarlig

Hvad er VPN?

VPN er et krypteret netværk, der er lagt ovenpå et computernetværk. Hvorimod MPLS dirigerer og bærer data fra et fast til punkt til et andet fast punkt – også kaldt ’point-to-point’. 

Et Virtuel Private Network bruger såkaldte kryptografiske tunneling protokoller, som sikrer den høje sikkerhed og er en oplagt løsning til din virksomhed, hvis I vil være sikre på nettet og prioriterer IT-sikkerhed meget højt.

VPN kan både leveres som Site2Site, som er et fast punkt mellem to afdelinger eller virksomheder oven på den allerede etableret Internetlinje, eller leveres som SSL VPN Client, som installeres på eks. en computer, så du kan logge på virksomhedens via egen Internet forbindelse. 

Hvad er MPLS?

MPLS er en forkortelse for ‘Multi Protocol Label Switching’ og er en teknologi, der gør det muligt at binde internetløsning og telefonien i din virksomhed sammen på tværs af lokationer. 

Det gør det til en oplagt løsning for din virksomhed, hvis I f.eks. har flere forskellige afdelinger rundt omkring i Danmark. Med MPLS kan du sikre en sikker adgang til alle afdelingerne. 

MPLS er et lukket netværk og kan installeres af din leverandør, hvor du ønsker det – eksempelvis på din hjemmeadresse, på hovedkvarteret eller i virksomhedens filialer.